eMobility

Sustenabilitate în practică.

Credem în Acordul privind schimbările climatice de la Paris – sustenabilitatea nu este un moft pentru noi, ci o atitudine importantă. Pentru a contribui la acest obiectiv global, am stabilit un traseu clar către o industrie a transporturilor neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO₂. Mobilitatea electrică este cheia noastră pentru sustenabilitate, iar cu eActros, deja o trăim: neutralitatea emisiilor locale de CO₂.

Pentru noi, sustenabilitatea nu se oprește la un camion electric. Deoarece, în ceea ce privește reducerea emisiilor de CO₂, vedem imaginea de ansamblu. Din acest motiv, începând cu anul 2022, toate fabricile Daimler din Europa vor contabiliza o producție neutră din punct de vedere al emisiilor de CO₂. În plus, pentru o producție fără efecte climatice, ne reducem în mod consecvent emisiile de CO₂ și, acolo unde este posibil, dorim să le eliminăm complet. Pe lângă obținerea de energie verde, extindem în mod consecvent energiile regenerabile în locațiile noastre. Un contract privind alimentarea cu energie electrică în toate amplasamentele are, de asemenea, rolul de a asigura condițiile ca toate unitățile din Germania ale Daimler Truck AG să își poată satisface întregul necesar de energie electrică din surse regenerabile de energie, cum sunt energia eoliană, solară și hidroelectrică.

Sustainability content co2 neutral production

În comparație directă, eActros 300/400 este de până la două ori mai eficient decât un camion diesel. El face acest lucru prin utilizarea eficientă a energiei sale cu ajutorul ePowertrain și al recuperării (pentru o recuperarea deosebit de mare a energiei de decelerare). Soluția personalizată pentru camioanele electrice, cu accent pe traficul greu de distribuție în spațiul urban, se impune printr-o greutate optimizată a grupului motopropulsor, eficiență sporită și rulare silențioasă. Puntea electrică utilizată, cu cele două motoare electrice separate, permite o putere de vârf de 400 kW.

Economisirea energiei și, astfel, conservarea resurselor, depinde nu numai de eficiența grupului motopropulsor, ci și, în mod semnificativ, de stilul de conducere și de comportamentul de conducere al șoferului.

Conducerea cu economie de energie și resurse depinde nu numai de eficiența grupului motopropulsor, ci și, în mod semnificativ, de stilul de conducere și de comportamentul de conducere al șoferului. Acesta este motivul pentru care Mercedes-Benz Trucks oferă traininguri de conducere personalizate special pentru eActros 300/400. Începând cu etapele de lucru de bază, precum încărcarea camionului, accesarea informațiilor specifice autovehiculelor electrice și implementarea acestora în rutina zilnică a șoferului, participanții învață cum să utilizeze noul ePowertrain. Trainingul oferă trucurile necesare pentru a utiliza în mod optim recuperarea sistemului de propulsie, permițând astfel o conducere cu autonomie optimă și cu menajarea bateriei.

Sustainability content e specific

Ambele tehnologii permit un transport mai curat. Atunci când cursele pot fi planificate bine și datele cadru se potrivesc pentru încărcătură, propulsia cu baterie electrică își arată punctele forte: Aceasta combină eficiența energetică extrem de ridicată cu costurile scăzute cu energia. Dar atunci când este vorba despre deplasări pe distanțe lungi și flexibilitate în privința traseelor și încărcării, va fi în curând avantajos sistemul de propulsie cu pilă de combustie cu hidrogen lichid dezvoltat de Mercedes-Benz Trucks. Acesta permite o autonomie semnificativ mai mare printr-o singură umplere a rezervorului și este disponibil pentru modelele viitoare.

Ambele forme de propulsie oferă posibilitatea unui transport neutru din punct de vedere al emisiilor locale de CO₂, motiv pentru care Mercedes-Benz Trucks a început devreme dezvoltarea acestuia. Astfel încât astăzi pot fi prezentate soluții concrete: eActros este produs în serie începând cu 2021. Și acesta este doar începutul, deoarece, până în 2039, Mercedes‑Benz Trucks va avea în program soluția electrificată potrivită pentru aproape orice necesar. De la traficul ușor de distribuție, până la traficul interurban internațional de mare tonaj.

În sus